http://ewk.hu/ewkr/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/imagemanager/stream/index.php?cmd=im.thumb&path=%7B0%7D/pandam3.jpg&u=417525

MENÜ

Mottó: „Könnyebb behatolni a ClA titkaiba, mint valamit a WWF titkairól megtudni." Raymond Bonner, The New York Times.
Mindenféle leleplező könyveket kiadó világunkban, az elmúlt hónapokban egy Németországban megjelent újabb Fekete Könyv borzolta fel az érintettek kedélyét. Wilfried Huismann német újságíró „A paktum a pandával" című dokumentumfilmjében a WWF (World Wildlife Found), az aranyos kis pandamackóval takarózó környezetvédő alapítvány viselt dolgainak járt utána meglepő eredménnyel. A WDR német közszolgálati csatorna által sugárzott filmet nem sokkal követte a Fekete Könyv megjelenése. A pandások példátlanul heves reagálása még a sokat tapasztalt, sok sajtóbotrányt megélt „öreg könyves rókákat" is meglepte.

A mimózaérzékenységű pandamacisok azonnal a film bíróság általi ideiglenes betiltásának kérvényezésével válaszoltak. A könyv megjelenésekor mosdatlan szájú, sajtójogban és jogi csűrés-csavarásban jártas ügyvédek levélben válogatott gorombáskodásokkal,  karóba húzással, kerékbetöréssel,  ló farkához kötéssel fenyegették meg a német könyvnagykereskedőket. Jóllehet, eddig még jogerős bírósági ítélet nem született, de a szokatlan hevességű ügyvédi roham hatására néhány könyvterjesztő a Fekete Könyvet azonnal levette programjáról! (Nesze neked, Német Alaptörvényben garantált, szólás-, vélemény- és  sajtószabadság!) Hasonlóképpen járt a nyolcvanas-kilencvenes években egy, a WWF ügyeire felfigyelt angol újságíró, akit egy igen magas helyről jött telefonhívással lehetetlenítettek el. Leforgatott dokumentumfilmje azóta egy ismeretlen raktár mélyén várja bemutatóját - az angliai szólásszabadság jegyében.
A WWF pandamedvét ábrázoló védjegye az egyik legismertebb a világon, és olyan termékeket jelöl, vagy kellene jelölnie, amelyeket a környezet és állatvilág védelme érdekében, környezetbarát eljárásokkal gyártanak. A pandás védjegyet bizonyos WWF szerint definiált környezetvédelmi feltételeknek eleget téve vásárolhatják meg az iparvállalatok. Ez a könyv szerzője szerint azonban nem egyéb, mint a középkorvégi lelkiismeretet megváltó búcsúcédulák legújabb kori feltámasztása a zöld ideológia jegyében.

További súlyos vádpont a WWF és egyes, a környezetvédelem szempontjából kétséges, például génmanipulált növényeket termelő multinacionális vállalatcsoportokkal való anyagi és személyi összefonódása, illetve összejátszása. Éppen az ilyen támadhatóság miatt a Greenpeace semmilyen adományt sem fogad el iparvállalatoktól. A környezet állítólagos megóvása érdekében a tájékozatlan adakozók  megtévesztésével folyik az adományok gyűjtése és a WWF öntömjénezésig menő fáradhatatlan reklámozása a profi reklámügynökségek segítségével, úton-útfélen. A WWF első sikeres pénzgyűjtő akciója során 1961-ben egy angol reklámügynökség sokkoló hatású képei láttán angolok tízezrei nyitották meg a bukszájukat Gertié, az orrszarvúbébi megmentése érdekében. Nagy kár, hogy az anyagilag eredményes kampánykezdet után csak 12 évvel később kezdett el csordogálni némi pénz az elárvult, és azóta már felcseperedett orrszarvuknak. Nem véletlenül róják fel sokan a WWF zavaros pénzügyeit, ugyanis a becslések szerint az adományok és támogatások közel fele bérekre és honoráriumokra megy el. Az Egyesült Államokbeli WWF igazgatója több mint félmillió dolláros éves fizetést kap, ami az ottani viszonyok között kiemelt jövedelemnek számít!  Egy korábbi udvariasan megfogalmazott könyvvizsgálói jelentés szerint a pénzügyek átláthatósága „erősen hagy maga után kívánnivalót". Szintén hatásos volt a majna-frankfurti állatkert igazgatója által a Serengeti „megmentése"      érdekében rendezett kampány. Nagy kár, hogy a Serengeti Nemzeti Park állatvilágának megóvása érdekében a közel 4000 éve őslakos maszáj pásztorokat ebrudalták ki őseik földjéről, mert a fehér ember „szakvéleménye" szerint a természetben élő, természetből élő természeti népek jelentik a legnagyobb veszélyt a természetes környezetre! Valószínűleg csak az odalátogató vastagpénzű fehér turistákat zavarta a „bárdolatlan" és „barbár" őslakosok látványa. A Ngorongoro kráterben lakó többi maszáj pásztor sem járt különbül, akiknek csak napjában egyszer engedélyeztetik a belépés őseik földjére, mert állítólag legeltetésükkel megterhelik a természetet. Ezzel szemben a fotószafárin résztvevő, több tucat terepjárón a kráterben fel s alá dübörgő, vadat nyugtalanító turista nem jelenthet terhelést, éppúgy, mint a kráter peremén épült luxusszálloda sem! Kísért a régi szép gyarmati idők szelleme!

A WWF szintúgy a szívén viseli a kihalásra ítéltnek mondott tigris sorsát Ázsiában. A felemelő cél érdekében tigrisrezervátumokat hoztak létre, ahonnan az őslakosokat kialkolbólították, mehettek a legközelebbi város nyomortelepére, vagy gyűjthetik az elefántganét, amelynek rostos anyagából papírt és egyéb szuveníreket készíthetnek az odalátogató fehér turistáknak, de ősi életmódjukat nem folytathatják. Az elefántgané-feldolgozó üzem a jólelkű és megértő WWF anyagi támogatásával jött létre! Szép új zöld világ! A tigrisrezervátumokba pumpált pénz pedig vagy korrupt helyi tisztviselők zsebében landol, vagy értelmetlen tigristelemetriás kutatásokra fordítódik, jóllehet időről-időre néhány tigris az altató túladagolásába pusztul bele!
A legutóbb Botswanában elefántvadászaton kapott spanyol király, aki egyben tiszteletbeli WWF elnök, az afrikai elefántokra irányította a reflektorfényt. A kihalóban lévőnek mondott elefántokból Afrikában több mint elég rója ösvényét, és ha a jelenlegi engedélyezett kilövés tízszeresét lőnék évente, az sem veszélyeztetné az elefántpopuláció fennmaradását! A további megválaszolatlan kérdések számát gyarapítja, hogy kiknek a zsebeibe is kerülnek a lődíjak? Ezzel szemben remekül lehet pénzszerzési kampányokat folytatni az állítólagosan kihalni készülő afrikai elefántbébik fotogén képeivel, miközben az ügyben érintett kárvallott afrikai szegényparasztoknak homlokegyenest ellenkező a véleménye ebben a kérdésben!
A WWF és Huismann között dúló nyilvános iszapbirkózás idején tette közzé Enoch zu Guttenberg a Frankfurter Allgemeine Zeitung hasábjain nyílt levelét, amelyben mint a BUND (Német Természet és Környezetvédő Szövetség) alapító tagja számolt le zöld múltjával, írásában emlékeztet a BUND egyik kérdéses gyakorlatára: ha bizonyos összegeket átutaltak egy, a BUND-hoz közelálló alapítvány javára, akkora a BUND eltekintett a projektek bírósági megtámadásától. A perlekedők közötti első júniusi többórás ütésváltás során a kölni tartományi bíróság elnökasszonya emlékeztette a WWF-et a kritikus hangok elviselésének kötelezettségére.

A bíróság - a német bírói gyakorlatnak megfelelően - a felek jóindulatú megegyezését javasolta a vitás megfogalmazásokkal és kitételekkel kapcsolatban. Július végén a német sajtóban már megszellőztették a WWF-nek és a könyv kiadójának, a Random House-nak küszöbön álló egyezségét: a Fekete Könyv első kiadása szabadon forgalmazható, a második kiadásban közel húsz megfogalmazást meg kell változtatni, de a könyv kritikus alaphangja az általa érintett kérdésekben változatlan maradhat!

Hírek

 • Pandahirdetés
  2012-10-30 12:07:20

  Ha van honlapod és most
  t a karácsonyi szezonban fontos neked, hogy sokan látogassák, akkor ezt mindenképp nézd meg.
  Nem csak rengeteg látogatót küldenek a honlapodra, hanem segítenek abban is, hogy egy látogató akár kevesebb, mint egy forintba kerüljö

  Pandahirdetés

  http://www.pandastart.hu/hirdetes/?ref=2545&tid

 • Pandammaci
  2012-10-22 21:45:07

  Pandamaci


  A kis panda macit
  Elhagyta a gazdi
  Vihar jött a nyárban
  Maciteste sárban

  Szomorú a maci
  Mikor jön valaki
  Testét kiemelni
  Kimosni, kefélni

  Karjára felvenni
  Ölelni szeretni
  Alvó ágyba menni
  A párnára tenni

  Eljött az új este
  Gazdija kereste
  Kedvenc hálótársát
  Kivel osztja ágyát

  Könnyes szemmel mondta
  Maciját elhagyta
  Csak arra emlékszik
  Megvolt az ebédig.

  Kiszaladt a család
  Kereste a pandát
  Végül a kert végén
  A sárban meglelték.

  Ágyba így nem ment
  Gazdival ez este
  Szárítóra került
  Kimosott kis teste.

  Reggelre száraz volt
  A kis barátja táncolt
  A karjába kapta
  Összesimogatta.

  Ígérte, macija
  Ha ő kertbe fut ki
  A teraszon marad
  A székre ülteti

  Onnan egymást látják
  Ezután vigyáz rá
  És ha vihar támad
  Akkor sem lesz bánat

 • Panda
  2012-10-22 21:30:45

  Öszült  egy  csapat panda

  szólt az egyik egy kis bamba

  Teszek én itt korra rangra

  fegyeljetek most e hangra

  E sok szöveg banga banda

  pandapanda hondabanda

 • Ősz idézés
  2012-10-22 21:09:57

  Ősz idézés


  Mustok forrása
  Pincébe zárva
  Gyümölcsök tömege
  Reggelek hidege
  Korai sötétség
  Nyár elfelejtés
  Köd mindenfele
  Ez az ősz jele

   
  Szőlő és leve

  A szőlőszemeket
  Csipegesd bátran
  Nem azonos a borral
  Ami van a pohárban
  Ha egy pohárnál
  meg tudod állni
  Fogyaszd nyugodtan
  Életed végéig

  Ősz színezése

   


  Az ősz színeit
  szedd csokorba
  lelked melegíti
  sok boldogsággal
  ha szomorú lennél
  felvidít a sok szín
  ha elfelejtenéd
  emlékezni segít

   

   

 • Közelgő ősz
  2012-10-22 21:05:45

  Közelgő ősz

   

  Színesednek a lombok

  A szél levelet sodor

  Csak a törzsek maradnak

  Üresnek és kopasznak.

   

  Elszállt az a rövid nyár.

  A nyaralás messze már.

  Őszi hűs nap sütöget

 • Panda maci dala
  2012-10-22 20:06:31

  Ha egyedül vagyok
  és túl nagy a zaj
  Hozzám simul és vigasztal
  A mackóm, akivel soha
  Feketén-fehéren megmondom

  csak ő az, akivel nincs gondom
  A mackóm, akiről
  vidaman szól a dal

  A mackó neve Panda
  illik bele a dalba
  ha együtt az egész banda
  kiabáld velünk, hogy: panda

  Most figyeljetek gyerekek!
  Panda panda
  papanda papanda
  pandada pandada
  -panda-panda-panda
  papandada-papanda
  Mi együtt megyünk mindenhova
  és tudom, hogy nem árul el soha
  A mackóm, akivel soha
  sincs semmi baj

  Ha lefekszem, ő is alszik velem
  az álmaimba is elviszem
  a mackóm, akiről
  vidáman szól a dal

  A mackó neve Panda
  illik bele a dalba
  ha együtt az egész banda
  kiabáld velünk, hogy: panda

  Na most megint
  sorrend szerint!
  Panda panda
  papanda papanda
  pandada pandada

   
 • Időjárás
  2012-10-22 19:49:52
 • Látogató Geo website
  2012-10-22 17:33:11

   

   

   


  stat counters

   

 • SG hirek
  2012-10-22 15:58:48

 • CHATBOX
  2012-10-22 15:53:54

   

   

   

   

 • Pana vicc
  2012-10-22 14:53:15

  Tarkón lőni mindegyiket !
  Ezek veszélyesen hülyék !
  Ezek a agyhalott
  gyerekek nem láttak még
  állatnak beöltözött embert ?
  Vagy élő pendát
  Én inkább a Sztojka-Raffael
  párost vittem be
  volna nekik, vagy Ratzingert
  a náci pedofil pápát
  Hogy megszoptatta volna
  őket a lankadt farkáva

 • PandaStar
  2012-10-22 13:49:36

  Szia

  Ettől garantáltan dobni fogsz egy hátast:

  Egy olyan üzleti lehetőség, ahol

  http://www.pandastart.hu/?ref=2545&tid

  https://ewk.hu/ewkr/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/filemanager/stream/index.php?cmd=fm.streamFile&path=%7B0%7D%2F1301219110_kungfu_panda_1.png

  - nem kell vásárolnod
  - nem kell eladnod
  - és nem kell semmit változtatnod az életeden

  és mégis kereshetsz vele.

  Szerintem nagyon izgalmas. Ezt látnod kell

Szavazás

Milyen a weboldalam
NEM JÓ
Asztali nézet